Vi behandler hele kroppen

Strektegning av en dame i yogaposisjon. Illustrasjon.

Nakke

Stiv nakke
Hodepine
Svimmelhet

Ben

Kneskader
Muskelstrekk
Prikking

Armer

Prikking
Tennis/Golf-albue
Spenninger
Verking
Musearm

Fot

Achillesproblem
Leddbåndskade
Plantar fascitt

Rygg

Akutt lumbago
Ischias
Kroniske smerter
Nedsatt bevegelighet

Personlig trening

Treningsveiledning
Rehabilitering
Kostholdsråd

Hva er en naprapat?

Selve ordet naprapat er en blanding av gresk og tsjekkisk og betyr fritt oversatt “å korrigere årsaken til sykdom”. Naprapatenes styrke er kombinasjonen av ledd og muskelbehandling. Naprapatene hører til gruppen som behandler innen den manuelle medisinen og er fra 2022 autorisert helsepersjonell. Undersøkelser og behandling foregår med hendene som eneste instrument. Visse ganger kompletteres behandlingen med strømbehandling, akupunktur eller lignende.

Hva behandler en naprapat?

Naprapatene behandler stort sett alle plager med årsak i enten ledd eller muskulatur, enten det er idretts- eller arbeidsrelatert. Vi legger stor vekt på å finne årsaken og derfor blir behandlingen innrettet over et stort område, og ikke bare der det gjør vondt. Eksempelvis kan et lite funksjonelt bekken være årsak til langvarig nakke og skulderplager (låsning/dysfunksjon). Smerter lokalisert i skulder/nakke som forårsaker svimmelhet/hodepine eller utstråling til armer eller smerter i rygg/setet med utstråling ut i ben, er de vanligste plagene vi behandler.

Hvordan behandler en naprapat?

Alle behandlinger hos Sentrum Ledd og Muskelklinikk AS varer i 30 minutter. Den første behandlingen innledes med en såkalt sykdomshistorie, hvor man med ord kartlegger smerte, sykdommer, trening og arbeidsstilling m.m. Etterpå følger en undersøkelse av muskler, ledd, bevegelser med et nevrologisk status, etterfulgt av fastsettelse av diagnose og innledende behandling. Naprapatene benytter først og fremst følgende behandling:

  • Massasje for å øke blodsirkulasjon, senke muskelspenninger og smertenivå.

  • Triggerpunktsbehandling for å fjerne de mest irriterte små delene i en muskel.

  • Muskeltøyning for å senke spenninger og bedre kroppsholdningen.

  • Manipulasjon / Mobilisering for å øke bevegelsene i leddet.

  • Artikulering for å øke plassen inne i leddet / øke bevegelsen.

  • Hemmeøvelser for å opprettholde ønsket behandlingseffekt.

Vanligvis er det nok med 1-2 behandlinger ved akutte smerter, og 3-5 ved langvarige plager. Flere og flere pasienter velger å forebygge ved å ta en behandling med faste intervaller. Kostnaden på behandlingene blir lavere enn hos andre selv om en time koster kroner 700,- fordi vi får pasienten raskt friske.